Partnereink

 
Ferienwohnung in Österreich, Salzburger Land

PORTUGÁLIAI MOZAIK

PORTUGÁLIAI MOZAIK
1. nap: Lisszabon, Estoril Elutazás a Ferihegyi repülőtérről Lisszabonba. A meg­érkezést követően ismerkedés a portugál fő­vá­ros­sal. Szállás egy Lisszabon melletti, híres ten­ger­parti üdülőhelyen, Estorilban (2 éj). 2. nap: Cabo da Roca, Sintra palota, Lisszabon Délelőtt rövid megálló a Cabo da Rocánál, az eu­ró­pai szárazföld legnyugatibb...
 
 

1. nap: Lisszabon, Estoril

Elutazás a Ferihegyi repülőtérről Lisszabonba. A meg­érkezést követően ismerkedés a portugál fő­vá­ros­sal. Szállás egy Lisszabon melletti, híres ten­ger­parti üdülőhelyen, Estorilban (2 éj).

2. nap: Cabo da Roca, Sintra palota, Lisszabon

Délelőtt rövid megálló a Cabo da Rocánál, az eu­ró­pai szárazföld legnyugatibb pontjánál. 145 méter magasra emelkedik ki a tengerből ez a szikla, mely az óvilág végét jelenti. Ezt követően utazás egy közeli romantikus kisvárosba, Sintrába. A portugál ural­ko­dók egykori nyári palotájának megtekintése.
A délutánt a portugál fővárosban töltjük. Autóbuszos és gyalogos városnézés: Belém torony, Felfedezők emlékműve, Jeromosok kolostora - Vasco de Gama síremlékével, kilátópontok, Avenida Libertade stb.

3. nap: Óbidos, Nazaré, Batalha

Utazás észak felé. Óbidos az első megálló, egy dombon fekvő, falakkal körülvett kisváros, mely teljes egészében megőrizte középkori jellegét. Ezután Naza­ré következik, egy bájos halászfalu az At­lan­ti-óceán partján, majd a portugál gótika remekművét, a Batalhai kolostort látogatja meg a csoport (része a világörökségnek). Szállás Fátimában (1 éj).

4. nap: Fátima, Porto

Ismerkedés Fátimával, a zarándokok városával, ahol 1917-ben fél éven keresztül minden hónap 13-án megjelent a Szűzanya. Lehetőség a Magyar Kápolna megtekintésére is. Utazás Portóba, az ország má­so­dik legnagyobb városába. Porto történelmi központja a Douro folyó felett része a világörökségnek. Városnézés, látogatás a Szt. Ferenc templomban és a tőzsdepalotában, melynek gyöngyszeme a le­nyű­gö­zően szép arab szalon. A városnézést követően betekintés egy borospincébe, kóstoló a híres portóiból. Szállás Portóban (1 éj).

5. nap: Aveiro, Costa Nova, Coimbra, Tomar

Kora délelőtt séta a csatornákkal szabdalt Aveiróban, a portugál tengerpart egyik legérdekesebb váro­sá­ban. Továbbutazás Coimbrába, Portugália ősi egye­temi városába. Útközben megálló a homok­dűnék és lagúnák között megbújó Costa Nován. Az óceán itt egy izgalmas, új arcát mutatja, melyhez társul még az a bűbájos utcakép, melyet az egyedien érdekes csíkos házak rajzolnak.
Coimbra valaha királyi székhely volt, később pedig az ország szellemi központja, hiszen 1307-től 1911-ig az itteni egyetem volt az egyetlen Portugáliában.

Városnézés, az egyetemi könyvtár megtekintése, melyet Európa egyik leggazdagabb és legszebb könyvtárának tartanak. Délután Tomarban látogatás egy különös épületegyüttesben, a Krisztus-rendi lovagok egykori várában és kolostorában. Szállás Tomarban (1 éj).

6. nap: Évora, Setúbal, Arrábida-hegység

Reggeli után Portugália műemlékvárosába, Évorába látogatunk (része a világörökségnek). Városnézés: Diana templom – az ország legkiemelkedőbb ókori műemléke, katedrális stb. Délután továbbutazás az Atlanti-óceán felé. Útközben pihenő Setúbalban, Portugália harmadik legnagyobb városában, majd átkelés az Arrábida-hegységen (nagyszerű pano­ráma az Atlanti-óceánra és a sziklás partvidékre). Szállás egy Lisszabontól délre fekvő tengerparti üdülőhelyen (2 éj).

7. nap: Portugál tengerpart / Lisszabon

Pihenés a tengerparton.
Fakultatív program: Félnapos kirándulás Lissza­bonba.
A program során felmegyünk a Lisszabon melletti monumentális Krisztus Király emlékműhöz (gyönyörű panoráma Lisszabonra és a Tejo folyó torkolat­vidékére). Ezután látogatás az 1998-as világkiállítás területén kialakított városnegyedbe, lehetőség az Óceanárium megtekintésére.
A fakultatív program ára: 5.200 Ft + belépődíjak (garantált indulás).

8. nap: Lisszabon

A menetrend függvényében transzfer a lisszaboni repülőtérre, hazautazás Budapestre.


Utazás

Menetrend szerinti, közvetlen repülőjárattal Lissza­bonig és vissza. Portugáliában jó mi­nő­ségű, korszerű autóbusszal.

Szállás

6 éjszaka 4*-os, 1 éjszaka 3*-os szállodákban, kétágyas, pótágyazható, fürdőszobás, lég­kon­di­ci­onált szobákban.

Ellátás

Büféreggeli / fakultatív félpanzió.

Időpontok
      
2012. máj. 17-24.         208.500 Ft + reptéri ill.
2012. jún. 29 - júl. 6.    218.700 Ft + reptéri ill.
2012. szept. 21-28.      218.700 Ft + reptéri ill.
2012. okt. 20-27.         211.900 Ft + reptéri ill.

A reptéri illeték 2012 januárjában kb. 44.500 Ft, de ez az összeg az indulásig változhat.

A részvételi díj tartalmazza: a repülőjegyet, a helyi autóbuszt Portugáliában, a 7 éjszakai szál­lást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, a Fehérvár Travel ide­gen­ve­zetőjét (elutazástól hazaérkezésig) és a helyi idegenvezetéseket, de nem tartalmazza a belépődíjakat.

Félpanziós felár:    34.500 Ft
(7 vacsora)
 
Egyágyas felár:    60.800 Ft
 
3. ágy kedvezménye:    22.500 FtOnline ügyfélszolgálat (Skype)
Ügyfélszolgálat elérhetősége

Pénznem

 
Neckermann Reisen