Partnereink

 
Ferienwohnung in Österreich, Salzburger Land

THAIFÖLD - A TÁVOL-KELET VARÁZSA II.

THAIFÖLD - A TÁVOL-KELET VARÁZSA II.
1. nap: Elutazás a Ferihegyi repülőtérről. 2. nap: Bangkok Megérkezés után transzfer a szállodába (3 éj). Pihe­nés, szabad program. Fakultatív program: Thai vacsora és klasszikus táncok. Egy tipikus thai étteremben vacsora jellegzetes thai­földi ételekkel, a vacsora közben pedig látványos jelmezekbe öltözött thai táncosok bemutatójában gyönyörködhetünk. A...
 
 

1. nap:
Elutazás a Ferihegyi repülőtérről.

2. nap: Bangkok

Megérkezés után transzfer a szállodába (3 éj). Pihe­nés, szabad program.
Fakultatív program: Thai vacsora és klasszikus táncok.
Egy tipikus thai étteremben vacsora jellegzetes thai­földi ételekkel, a vacsora közben pedig látványos jelmezekbe öltözött thai táncosok bemutatójában gyönyörködhetünk.
A fakultatív program ára: 5.800 Ft.

3. nap: Bangkok

Thaiföld fővárosa sokarcúságával, trópusi fur­csa­sá­gaival, felejthetetlen műemlékeivel, egzotikumával óriási élmény az európaiak számára. A városnézés során meglátogatjuk az Arany Buddha Templomot (5 és fél tonnás arany Buddha szoborral), a Fekvő Buddha Templomot és kolostort (46 méter hosszú fekvő Buddha szoborral). A városnézés fénypontja a Királyi Palota pompás épületegyüttese a Smaragd Buddha Templomával és a szemet gyönyörködtető Hajnal Temploma. Ebéd egy bangkoki étteremben.
A kb. 6-7 órás városnézés során közel kétszer annyit látnak utasaink, mint a Bangkokban szokásos fél­napos (3-4 órás) városnéző programokon.

4. nap: Damnern Saduak úszó piac, Kwai folyó, Nakhon Pathom

Szabad program Bangkokban, pihenés a szállo­dában, illetve annak úszómedencéjénél.
Fakultatív program: Úszó piac, Kwai folyó, Nakhon Pathom.
Autóbuszos kirándulás Bangkoktól nyugatra. Először a híres Damnern Saduak úszó piacot látogatjuk meg (a legnagyobb úszó piac), majd továbbutazás a Kwai folyóhoz, a burmai határ közelébe (trópusi esőerdő). A második világháború idején a japánok egy vasútvonalat építtettek itt az angol, ausztrál és más nemzetiségű hadifoglyaikkal. Az embertelen kö­rül­mé­nyek következtében több mint 100.000 ember vesztette életét a dzsungelben. A világhírű híd meg­te­kin­tése, majd látogatás a katonatemetőben és az egykori fogolytábor helyén berendezett emlék­mú­zeum­ban. Visszaútban pihenő Nakhon Pathomban, a világ legnagyobb buddhista chedijénél.
A fakultatív program ára: 9.100 Ft (ebéddel).

5. nap: Bang Pa-In, Ayutthaya, Lopburi

Elutazás autóbusszal Bangkokból északi irányba, az ország belseje felé. Látogatás a XIX. század végén épült Bang Pa-In palotaegyüttesben, mely a thai királyok nyári rezidenciája volt (gyönyörű park). Tovább­utazás Ayutthayába (UNESCO világörökség). Ez a város évszázadokon keresztül az egyik leg­je­len­tősebb ázsiai civilizáció központja volt, mígnem a burmaiak az 1760-as években kifosztották. A jó álla­potban lévő romok a trópusi környezetben lenyűgöző hatást gyakorolnak a turistákra (templomok, ko­los­to­rok, Buddha szobrok, kiserődök stb.). Ebéd egy helyi étteremben.
A következő megálló Lopburi, egy ugyancsak ősi város, ahol a khmer építőművészet számos remek­műve található. (Lopburi a thai uralom előtt a khmerek fővárosa volt.) A turisták körében talán legismertebb nevezetessége az úgynevezett Majom templom, melyet valóban majmok laknak.
Továbbutazás északi irányba végtelen rizsföldeken keresztül. Szállás Phitsanulokban (1 éj).

6. nap: Phitsanulok, Sukhothai, Lampang

Phitsanulok fő szenzációja a Wat Mahathat, a Nan folyó partján található XIV. században épült templom. Itt található a zarándokok ezreit vonzó, gyógyító Chinnarat Buddha, az egyik legnépszerűbb Buddha ábrázolás Thaiföldön. A templom megtekintése után látogatás Sukhothai romvárosába (UNESCO világörökség). A XIII. században virágzó Sukhothai királyság a thai történelem első nagy korszaka volt. Az aranykorként emlegetett első független Thai Királyság fővárosának maradványait tekinthetjük meg, melyet a XX. század közepéig dzsungel borított. Ebéd egy helyi étteremben, majd utazás északi irányba. Lampang közelében az egyik legszebbnek tartott észak-thai stílusú templomot, a Phrathat Lumpang Luangot csodálhatjuk meg. Ezután rövid városnézés Lampangban lovas szekerekkel, melyek még ma is igen kedvelt és használatos közlekedési eszköznek számítanak ebben a városban. Szállás Lampangban (1 éj).

7. nap: Phayao-tó, Aranyháromszög, hajózás a Mekong folyón, hegyi törzsek

Elutazás Lampangból az ország északi csücske felé, útközben megálló a hangulatos Phayao-tónál. Meg­érkezés a burmai határhoz Thaiföld legészakibb városába, Mae Saiba a déli órákban. Ebéd egy helyi étteremben, majd lehetőség vásárolni, vagy akár csak nézelődni a határ menti piacon. A délutánt a híres Aranyháromszögben töltjük. Burma, Laosz és Thaiföld közös határvidékét hívják így, melynek falvaiban az ottlakók máktermesztéssel és ópium előállítással foglalkoztak évszázadokon keresztül. Hajókázás az országok közötti határt jelentő Mekong folyón. Késő délután néhány hegyi törzs, köztük a padongok (hosszúnyakúak) életével ismerkedhetünk meg. A világtól teljesen elszigetelve, a hegyek közt megbúvó kis falvakban az évszázadok során sajátos kultúrák alakultak ki.
Szállás Chiang Raiban (1 éj).

8. nap: Chiang Rai, Mae Kajan források, Chiang Mai

A Rong Khun templom megtekintése. A hófehérben pompázó templom egy thai kortárs festőművész fantáziadús alkotása. Ezt követően utazás Chiang

Maiba, útközben pihenő a Mae Kajan forró vizes forrásoknál. Ebéd egy helyi étteremben. Chiang Mai Thaiföld második legnagyobb városa, egyben az északi országrész fővárosa. Ismerkedés a híres észak-thai kézműves termékek készítésével: gyö­nyö­rűen díszített papírernyők, fafaragványok, selyemáruk stb. Szállás Chiang Maiban (1 éj).
Fakultatív program: Khantoke vacsora és észak-thai táncok bemutatója.
A fakultatív program ára: 3.600 Ft.

9. nap: Chiang Mai, Elefánt farm, Orchidea farm

Látogatás egy elefántfarmon, ahol bemutatót lát­ha­tunk arról, hogy a helyiek milyen munkákra tudják használni az elefántok erejét a dzsungelben.
Fakultatív program: Elefánt szafari.
Lehetőség egy kisebb túrát tenni elefántháton, majd ökörfogattal közlekedve ismerkedhetnek meg a látogatók a környék élővilágával. A program utolsó részeként tutajozás a Mae Tang folyón.
A fakultatív program ára: 8.400 Ft.
Ebéd egy helyi étteremben, majd látogatás egy közeli orchidea farmon. Az észak-thaiföldi körutazás utolsó programja a Chiang Mai mellett egy dombtetőn magasodó gyönyörű Wat Doi Suthep megtekintése, melyet az ország egyik legszentebb helyének tartanak.
Az esti órákban elutazás repülőgéppel Bangkokba, szállás (1 éj).

10. nap: Krokodilfarm, Thaiföld skanzenje

Utazás Pattayára. Útközben látogatás a világ egyik legnagyobb krokodilfarmján, lehetőség a kro­ko­dil-show megtekintésére is.
A következő programunk Thaiföld skanzenje, a világ egyik legnagyobb szabadtéri múzeuma. Az ország minden részéből hoztak ide épületeket, illetve Thai­föld legtöbb híres épületének másolatát is fel­épí­tet­ték. A látogatók itt néhány óra alatt meg­is­mer­ked­het­nek szinte az egész ország építészeti kincseivel és néprajzával. Szállás Pattaya mellett, tengerparti szállodában (3 éj).

11. nap: Pattaya, Korall-sziget

Szabad program Pattayán.
Pattaya nemcsak Thaiföldnek, de egész Ázsiának a legnagyobb tengerparti üdülőhelye. Egy kis ízelítő abból, amit a város kínál a turistáknak: elegáns szállodák, kitűnő éttermek, szórakozóhelyek, olcsó piacok, légkondicionált bevásárlóközpontok, sporto­lási lehetőségek, rengeteg napfény, 26-28°C-os tenger, úszómedencék, kirándulási lehetőségek stb.
Fakultatív program: Korall-sziget.
Egész napos kirándulás a közeli Korall-szigetre, strandolási lehetőség a kristálytiszta vizű tengerben.
A fakultatív program ára: kb. 40 USD (ebéddel) – a helyszínen fizetendő.
Fakultatív program: Alcazar show.
Látványos revüműsor a híres transzvesztita együttes előadásában.
A fakultatív program ára: 4.500 Ft.

12. nap: Pattaya, Nong Nooch trópusi kert, Mini Sziám

Félnapos kirándulás a Pattayától néhány kilométerre fekvő Nong Nooch trópusi kertbe, ahol a fe­lejt­he­tet­lenül szép vegetáción kívül elefántshow és thai folklór bemutató (táncok, thai kardozás, thai box stb.) is szórakoztatja a látogatókat.
A késő délutáni órákban látogatás a Mini Sziámban. Ez egy hangulatos park, ahol Thaiföld híres épít­mé­nye­inek makettjei láthatóak Földünk leghíresebb épületeinek kicsinyített másai mellett. Mivel késő délután érkezik ide a csoport, így a maketteket nap­pali fényben és esti díszkivilágításban is meg­cso­dál­hatják.

13. nap: Pattaya

Szabad program Pattayán (este kell csak elhagyni a szobákat).
Este transzfer a bangkoki repülőtérre, elutazás Thai­földről.

14. nap:

Érkezés Budapestre a déli órákban.

 
Utazás

Menetrend szerinti repülőjáratokkal Bangkokig és vissza (egyszeri átszállással), Thaiföldön légkondicionált autóbusszal. A 9. napon Chiang Maiból Bangkokba repülőgéppel.
A menetrend szerinti repülőjáratok Európa és a célállomás között nem tartanak félúton techni­kai szünetet üzemanyagfelvétel céljából. Eze­ken a nagyméretű gépeken általában jóval ké­nyel­me­sebb ülések vannak, mint azon kis­gé­pek ese­tében, melyeket gyakran charterezésre használnak az utazási irodák.

Szállás

11 éjszaka + egy fél nap jó 4 csillagos szállo­dák­ban (a szállodáknak van saját szabadtéri úszómedencéje, a szobákban légkondicionáló, műholdas tv, telefon, hűtőszekrény vagy mini­bár stb.).

Ellátás

Büféreggeli, a 3., 5., 6., 7., 8. és 9. napon ebé­det is kapnak a csoportok / fakultatív vacsora.

Időpontok

2012. nov. 2-15.        329.500 Ft + repülőtéri illeték
2012. nov. 24 - dec. 7.           329.500 Ft + repülőtéri illeték


A reptéri illeték 2012 márciusában kb. 102.400 Ft, de ez az összeg az indulásig változhat.

A részvételi díj tartalmazza a repülőjegyeket (beleértve Thaiföldön a belső járatot is), a transzfereket, a helyi autóbuszos közlekedést, a felsorolt programokat a fakultatívok kivételével, a szükséges belépődíjakat, a 11 éjszakai szál­lást reggelivel, a 3., 5., 6., 7., 8., és 9. napon ebé­det is, az utolsó pattayai napon a szobában tartózkodást az esti órákig, az útlemondási biztosítást, az idegenvezetőt a budapesti indulástól a budapesti érkezésig és a helyi idegenvezetéseket.

Vacsora felár:    25.400 Ft
(7 bőséges vacsora. A 2., a 3., a 8. és a 9. napon nincs vacsora, de azokon a napokon van ebéd vagy esti fakultatív program vacsorával.)
 
Egyágyas felár:    79.000 Ft
 

Vízum: 2011 januárjában a vízum ingyenes.

Útlevél: Magyar állampolgárok esetében az út­le­vélnek még legalább a Thaiföldre érkezés nap­ját követő 7 hónapig érvényesnek kell len­nie.

 Online ügyfélszolgálat (Skype)
Ügyfélszolgálat elérhetősége

Pénznem

 
lastminute.de