Partnereink

 
Ferienwohnung in Österreich, Salzburger Land

Skandináv fővárosok

Skandináv fővárosok
Skandináv fővárosok - Koppenhága, Stockholm, Helsinki, Oslo (10 nap/9 éj) 1.nap: Találkozás 05.30-kor, indulás 06.00 órakor Budapestről. Utazás rövid pihenőkkel Ausztrián át Németországba, rövid megálló a Duna partján emelkedő Walhalla emlékcsarnoknál, melyet I. Lajos az 1830-as években építtetett és ahol a német nemzet nagyjainak emlékművei köszöntenek bennünket csodálatos panorámával a Duna völgyére. Továbbutazás a Nürnberg környéki szálláshelyre. (kb....
 
 
Skandináv fővárosok - Koppenhága, Stockholm, Helsinki, Oslo
(10 nap/9 éj)1.nap:


Találkozás 05.30-kor, indulás 06.00 órakor Budapestről. Utazás rövid pihenőkkel Ausztrián át Németországba, rövid megálló a Duna partján emelkedő Walhalla emlékcsarnoknál, melyet I. Lajos az 1830-as években építtetett és ahol a német nemzet nagyjainak emlékművei köszöntenek bennünket csodálatos panorámával a Duna völgyére. Továbbutazás a Nürnberg környéki szálláshelyre. (kb. 800 km)2.nap:

A reggelit követően folytatjuk utunkat, útközben rövid séta a két folyó partján épült, szép fekvésű, műemlékekben gazdag iskolavárosban, Fulda-ban, majd Hannover mellett elhaladva érkezés az egyik legjelentősebb észak-európai kikötővárosba, Hamburgba. Az egykori „szabad és Hanza-város” -Berlin után- Németország legnagyobb és legforgalmasabb városa. Az Elba-folyó torkolati, tengeri kikötőjét a néhány évvel ezelőtt megépített, érdekes ívű hídról tekinthetjük meg. A város főterén ma is büszkén áll a híres városháza, érdekességnek számít a halpiac és a világszerte ismert St. Pauli szórakoztató negyed. Szállás Hamburgban. (kb. 650 km)

A repülővel érkezők az esti órákban csatlakoznak a csoporthoz.3.nap:

Reggeli után utunkat még mindig észak felé folytatjuk, Schleswig-Holstein vidékén. Több száz szélkerék mellett elhaladva érkezünk a kora délelőtti órákban Puttgarden kikötőjébe, ahol Rödby kikötőjéig komphajóra szállunk, majd autóbusszal folytatjuk utunkat Dánia állami és királyi fővárosába, Koppenhágába. Épületeivel, ősi utcáival, számos világszínvonalú múzeumával és galériájával nemcsak Skandinávia legnagyobb városa, de büszkélkedhet a világ első királyságával is. A látnivalók közül nem hagyjuk ki a csodás királyi palota, az Amalienburg megtekintését sem, de sétálunk az ó- és újváros utcáin, találkozunk a világhírű mesélő, Andersen szobrával és bepillantunk a világ egyik legrégebbi vidámparkjába, a Tivoli-parkba is. Emlékként a város szimbólumát, a kikötő partján felállított „Kis Szirén” látványát visszük magunkkal. A tengerszoros felett 203 m magasan átívelő, leghosszabb európai hídon, az Öresund-hídon áthaladva érkezünk Svédországba, Malmöbe. Szállás Landskrona-ban. (kb. 450 km)4.nap:

Reggeli után a Wattern-tó partján utazás a cukorkájáról híres tóparti Granna városkába.  Útközben pillantás Visingsö szigetére, mely ma is Svédország egyik híres zarándokszigete. Innen folytatjuk utunkat Linköping-Norrköping érintésével a fővárosba, Stockholmba, ahol a kora esti órákban a világ egyik legnagyobb és legmodernebb személyszállító hajójával átkelünk a Keleti-tengeren a finnországi Turkuba. Utunkon a mesés szigetecskék és a sziklákkal övezett tengerpart lebilincselő látványa kísér. Az utazás alatt megéhezve meglátogathatjuk a hajó valamelyik elegáns éttermét vagy válogathatunk a minden igényt kielégítő fedélzeti üzletsoron.  Szállás a hajón. (kb. 600 km + hajóút)5.nap:

A kellemes reggeli elfogyasztása után kihajózunk Turkuban, majd rövid séta az egykori finn főváros, a „faváros“ Porvoo ősi faépületekkel szegélyezett szűk utcáin. Innen autóbusszal utazunk Finnország jelenlegi fővárosába, az „Északi-tenger leányához” Helsinkibe. A város Európa egyetlen olyan fővárosa, amelynek centruma szinte a nyílt tengerre néz. Az elsősorban templomairól híres városban helyi idegenvezetővel ismerkedünk a Sziklatemplom érdekes épületével és kitünő akusztikájával, az egyszerű dómmal és az ortodox Uspenski-katedrálissal. Megtekintjük az egykori olimpiai játékok helyszínét is, amely előtt a világ- és olimpiai bajnok futó, Nurmi szobra áll. Felkeressük a nagy finn zeneszerző, Sibelius emlékművét, a Finnlandia-palotát és az egyetem épületét is. A kora esti órákban ismét hajóra szállunk a város szívében megépült kikötőben, majd a város csodás panorámájával búcsúzunk Finnországtól. Éjszaka a hajón. (kb. 350 km + hajóút)6.nap:

A kora délelőtti órákban érkezés hajóval a 14 szigetre épült Stockholmba, ahol a program helyi idegenvezetővel folytatódik. A város a mai napig megőrizte a természet tisztaságát, sétánk során felkeressük az óvárost, a híres „Gamla Stan”-t, a Nobel díjak átadásának helyszínét, a Kék Csarnokot, az öböl partra épült városházát. Megtekinthetünk egy őrségváltást a Királyi-palota előtt és felkeressük a város legfőbb nevezetességét, a ma is lenyűgöző Wasa csatahajót, melyet 300 éves hullámsírjából emeltek ki. Rövid szabadidő után autóbusszal továbbutazás a Karlstad környéki szálláshelyre. (kb. 250 km)7.nap:

Reggeli után folytatjuk utunkat a „viking fővárosba” Osloba, útközben rövid pihenőkkel. A város fekvése csodás, három oldalról hegyek ölelik, centruma szinte a tengerpartra fut. Egyik oldalról a város „házihegye” -Holmenkollen- tárul elénk a síugrósánccal és a símúzeummal. Szinte kötelező program a Viking Hajók Múzeuma és a Vikingland, ahol megelevenedik a harcias északi nép egykori élete. A városlátogatásból nem maradhat ki a meghökkentően szép és érdekes Vigeland szoborpark sem. A kora esti órákban behajózás, búcsú a norvég partoktól és Dánia partjai felé vesszük az útirányt. Éjszaka a hajón. (kb. 350 km + hajóút)8.nap:

Reggeli a hajón, kora délelőtt kikötés a dániai Frederikshavn kikötőben. Továbbutazás autóbusszal a Jütland-félszigeten, Alborg-Arhus útvonalon érkezünk a Hamburg környéki szálláshelyre. (kb. 600 km)

9.nap:

Reggeli után továbbutazás Hannover-Göttingen-Eisenachútvonalon Weimar környékére. Útközben látogatás a legjelentősebb német várak közé tartozó Wartburg várában, ahol a már 1235-ben szentté avatott Árpád-házi Szent Erzsébet gyámolította a szegényeket. Itt fordította le Luther -a szász választófejedelem védőőrizetében- a görög ősszövegből az Újszövetséget 1522-ben és Liszt Ferenc is itt mutatta be a Szent Erzsébet legendája című oratóriumát. A várlátogatást követően rövid sétára invitáljuk Vendégeinket Eisenach-ban. A város a Wartburg-vár védelmében a türingiai őrgrófság politikai és szellemi központjává fejlődött, mai jelentőségét a múlt század végén a városba települt autógyártásnak köszönheti. Szállás Weimar környékén. (kb. 550 km)


A repülős utasok a délelőtti órákban Hamburgból hazautaznak.


10.nap:

Reggeli után hazautazás Bayreuth-Passau-Linz útvonalon. Érkezés Budapestre a késő esti órákban. (kb. 900 km) 
Időpontok, részvételi díj:

jún. 25., aug. 13.                  

Buszos utazás esetén:199.500,- Ft/fő

Repülő+buszos utazás esetén:265.000,- Ft/fő+ kb. 30.000,- Ft/fő reptéri illeték

 

Egyágyas felár - buszos:                                                                                65.000,- Ft/fő

Egyágyas felár - repülős:                                                                               48.000,- Ft/fő

Egyágyas kabin felár:                                                                                   66.000,- Ft/fő

Kétágyas kabin felár:                                                                                    38.500,- Ft/fő

Félpanziós felár – buszos (hajón is):                                                            59.800,- Ft/fő

Félpanziós felár – repülős (hajón is):                                                           45.000,- Ft/fő

Szolgáltatások: közlekedés, szállodai elhelyezés 2-3 ágyas zuhanyzós szobákban ill. hajón 4 ágyas belső kabinokban, reggeli, kísérő idegenvezető, helyi idegenvezető, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, útlemondási biztosítás

A hajótársaság kérésére jelentkezéskor kérjük megadni a születési dátumot!

A hajókra kisebb csomagot javasolunk!

A részvételi díj a belépőket nem tartalmazza!

Belépők összesen: kb. 15,- EUR + 160,- SEK + 100,- NOK + 100,- DKK


Online ügyfélszolgálat (Skype)
Ügyfélszolgálat elérhetősége

Pénznem

 
Neckermann Reisen